JURY

HENK SCHUIT – JURYVOORZITTER

Henk heeft twintig jaar ervaring in de ticketing business en is vertrouwd met alle aspecten van ticketing.  Voor zijn benoeming als Managing Director bij CTS Eventim Nederland (voorheen See Tickets Nederland), was Henk werkzaam bij de Nederlandse Staatsloterij als Manager Ticket Box. Daar was  hij verantwoordelijk voor de strategie en de dagelijkse ticketing activiteiten van de Staatsloterij. Voordat hij betrokken raakte bij ticketing was Henk Schuit actief in de muziek business waar hij marketing en communicatiemanager was bij het platenlabel Provogue.   Henk studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam en Michigan.

PATRICIA BERKHOF

Zeven jaar geleden ben ik via via bij ALDA terecht gekomen. In eerste instantie begonnen als productie assistent maar al snel groeide ik intern door en startte het echte avontuur;
Drie jaar lang was ik eindverantwoordelijk voor beide I AM Hardwell tours wereldwijd. In een sneltreinvaart leerde ik werken in verschillende talen, culturen, locaties en omstandigheden. Absoluut een hoogtepunt in mijn carrière.

Nadat de tour ten einde kwam besloot ALDA een kantoor te openen in Hamburg en zich te richten op de Duitse markt met ons, destijds nieuwe festival, New Horizons op de Nürburgring. Een grote uitdaging om een nieuw bedrijf en festival te starten in een onbekende en nieuwe markt. Aankomend jaar vindt de derde editie plaats waarbij ik wederom de rol als Festival Directeur op mij mag nemen.

Simultaan aan deze ervaringen heb ik ook altijd mee kunnen en mogen werken aan alle Nederlandse events van ALDA met als persoonlijk hoogtepunt het jaarlijks terugkerend AMF festival in de Johan Cruijff Arena.

DANNY DAMMAN

The world is a stage, The Stage is a world of entertainment.

Al vanaf 1963 ben ik op dit podium actief en vanaf 1983 word ik er zelfs voor betaald😊 Gestart als eventmanager bij  ARC Sport en Events, lange periode bij de de Amsterdam ArenA ( 12,5 jaar) gewerkt en op dit moment werkzaam als commercieel directeur bij de Ziggo Dome. Ik heb het genoegen gehad ongelofelijk veel evenementen te mogen meemaken. Korte rekensom leert mij dat dat er meer dan 1000 zijn geweest. Meer dan 1000? Ja alleen al zakelijk in de Ziggo Dome 750 evenementen mogen mee maken. Van voetbalwedstrijden tot aan congressen, van concerten tot aan dance events. Maar evenementen is eigenlijk niet een goede benaming, onvergetelijke belevenissen dekt de lading beter. Want zelfs de slechtste evenementen die ik heb meegemaakt waren onvergetelijk, misschien wel juist die. De beste waren de evenementen waarin de kernwaarden kwaliteit, persoonlijk, innovatief, creativiteit en passie waren verankerd. Overigens kernwaarden die ik ook zelf probeer na te streven en waar ik als jury lid evenementen en personen werkzaam in deze industrie op zal beoordelen. Een groot deel van mijn tijd in de evenementen branche heb ik mogen doorbrengen aan de locatie zijde ( Johan Cruijff ArenA en de Ziggo Dome). Wat ik aan de commerciële zijde van deze locaties heb mogen ervaren is dat “Some people look for a beautiful place. Others make a place beautiful.” De laatste groep zijn de organisatoren en andere professionals achter de schermen. En als ik een ding met mijn ervaring kan roepen is dat de Nederlandse organisatoren en professionals tot de beste van de wereld behoren. Kijk maar eens naar de vorige prijswinnaars.  Ik ben trots dat ik deel uit mag maken van deze branche en als jury lid mag bijdragen aan de juiste waardering van deze branche. Een branche die al jaren bewijst dat niets onmogelijk is.

 

ANNEJORIE HEGGE

Een eigen theatergroep; leuk! Waar gaan we beginnen? ”Ik regel het wel” Wat dan? “Nou….uhh…. de locatie, techniek, kostuums, ticketing, rekwisieten. Zoiets?”
Nationale Theaterkassa…. mijn eerste ’echte’ baan….. Ticketing; fascinerend, ingewikkeld en (zo ondervond ik later) noodzakelijk. Geen kaartjes verkopen is geen show… dus ”Laten we daar maar eens mee beginnen”. Productie-assistent worden bij Rocket Produkties? Ja graag! Gevolg…..van productie-assistent tot uitvoerend producent in 8 waanzinnige jaren.
Vervolgens ging het kriebelen en wilde ook ik de wijde wereld in als ’freelancer’. Onder de naam Jorganize… verzorg ik nu al weer bijna 5 jaar freelance project – en eventmanagement.
Met trots mocht ik de meest uiteenlopende producties op mijn CV bijschrijven de afgelopen jaren…. van o.a. Sail Music Marina tijdens Sail Amsterdam tot Inspiration360 in de Ziggo Dome tot Audio Obscura @ Amsterdam Centraal Station tijdens ade. Dit alles naast mijn ’kindje’ Toppers in Concert waarmee we aankomend jaar ons 15-jarig jubileum groots gaan vieren.

Alle personen en bedrijven die ik in de afgelopen jaren heb mogen ontmoeten dragen, op hun eigen unieke manier, een steentje bij aan de vele evenementen die dit land rijk is.
De DLEP-awards zijn een mooi moment om daar eens bij stil te staan en die spotlight eens niet op de artiest te richten……

MARCEL DE VRE

Vijfenveertig jaar geleden zette ik m’n eerste stappen in de audiovisuele wereld. In de praktijk heb ik de vele facetten van het vak geleerd, van opdrachtfilmproducties, grote av multimediashows, geluidsstudiowerk tot filmmontage. Door het regisseren van vele opdrachtfilms en de montage hiervan heb ik geleerd dat een discipline en gevoel voor timing onmisbaar zijn.
Met de regie van de theatervoorstelling van Paul van Vliet in 1990 heb ik de 1e stap naar TV gezet. Mijn passie voor muziek en concerten bracht me waar ik nu sta; regisseur van concerten en theatershows, documentaires, opdrachtfilms, videoclips en tv registraties.
Door deze veelzijdigheid kijk ik op andere manier naar iedere kant van entertainment.
Ik ben betrokken bij verschillende grote projecten evenementen voor diverse productie bedrijven en opdrachtgevers. Zoals Marco Borsato, Guus Meeuwis, André Hazes, Golden Earring, Symphonica in Rosso. Vele theaterregistraties van Hans Teeuwen tot Ashton Brothers en item regie voor oa Koefnoen en het Klokhuis.
Daarnaast ben ik documentairemaker voor Het Uur vd Wolf. Meest recent zijn een aantal documentaires over The Analogues, ‘Adje’ over Adrian Vandenberg’s Moonkings en ‘Soulmates’ over Ladies of Soul.